Op 2 juni 2015 openden wij het jubileumseizoen van het Beauforthuis. Dat seizoen duurt inmiddels gewoon voort! 
Vrienden van het Beauforthuis hebben samen het Comité 25 jaar Beauforthuis gevormd, dat zich inzet voor de toekomst van ons podium. Ze zijn bezig om geld in te zamelen om het Beauforthuis gereed te maken voor de komende 25 jaar, met hulp van bezoekers en artiesten. Een prachtkado. 

Bekijk hier de voorgenomen plannen waarmee we het Beauforthuis gereed willen maken voor nog eens 25 jaar.

De Ton van Youp is binnen!

Ruim een jaar geleden vroegen wij Youp van ’t Hek een benefiet te geven voor onze grootscheepse verbouwing. Hij zegde toe, maar vond dat iedereen dan wel € 1.000 voor een kaartje kon geven. En zo geschiedde. Vele mensen die het Beauforthuis een warm hart toedragen, deden mee.

Er werd dinsdag 30 augustus € 116.000 opgehaald, genoeg om niet alleen het dak, klokkentoren en metselwerk te restaureren, maar ook om de grotendeels verdwenen historische bestrating in ere te herstellen. Het AD wijdde er een artikel aan, evenals NRC. Ook RTV-Utrecht kwam vooraf langs voor een reportage.

Duizend maal dank aan Youp en de vele gulle gevers!

De opbrengsten die Youp met zijn actie heeft binnengehaald zijn weer een geweldige stap richting een vernieuwd Beauforthuis, Stadstheater in het Bos.

kind-aan-huis-concerten 2016-2017

Vorig seizoen schonken artiesten voor wie het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een thuishaven was. Zij zagen deze concerten vaak als een kans om gelijk eens iets in een bijzondere setting te realiseren.

Maar nog niet alle kind-aan-huis-artiesten waren aan bod gekomen, zoals bijvoorbeeld Bert van den Brink en Eric Vloeimans. We zijn ongelooflijk trots nu een nieuwe serie te kunnen presenteren, met als hoogtepunt twee artiesten van het eerste uur: Bert van den Brink en Eric Vaarzon Morel, die nooit samen speelden en elkaar nu uit hun comfortzone gaan halen.

De opbrengst van deze concerten wordt gebruikt om onze plannen voor vernieuwing en verbetering te verwezenlijken.

KIND-AAN-HUIS-CONCERTEN 2016-2017                                        

Nieuwe stoelen dankzij Rabobank UHR

Eind vorig jaar kregen we het fantastische bericht dat Rabo Utrechtse Heuvelrug € 23.000 schenkt uit zijn stimuleringsfonds voor nieuwe theaterstoelen. Uiteindelijk vonden we bij Casala/Gispen een stoel die aan alle eisen voldoet. Omdat Casala/Gispen gecharmeerd is van het Beauforthuis en zijn kwaliteit graag terugziet bij de kwaliteit van het Beauforthuis, leverden zij de stoelen met 45% korting. Nóg zo’n geweldige bijdrage! Onze heel hartelijke dank aan zowel het Stimuleringsfonds als Casala/Gispen.

75 mille van de gemeente

Nog meer goed nieuws volgde begin dit jaar: de gemeente Zeist doneerde 75.000 euro om ons te belonen voor 25 jaar pionieren in duurzaam en cultureel ondernemersschap.

25 jaar beaufortcrew
We gaan natuurlijk ook feest vieren met al die mensen die zoveel zweetdruppels hebben liggen in het Beauforthuis. We gaan terugblikken en met hen de toekomstmogelijkheden bekijken.

COMITÉ LANG LEVE HET BEAUFORTHUIS

Dit initiatief van vrienden van het Beauforthuis gaat zorgen voor een jaar vol festiviteiten om 25 jaar Beauforthuis te vieren. Maar ook zet het comité zich in voor de toekomst van ons podium. Ze zijn bezig om geld in te zamelen om het Beauforthuis gereed te maken voor de komende 25 jaar. Dit doen ze onder andere door veel artiesten te mobiliseren. Een prachtkado.
Comitéleden: Hannelore Cator, Jan Cremer, Thea Goes, Erik Hendriks, Dennis Struis

Comité van Aanbeveling voor het Beauforthuis

Bert van den Brink (pianist)
Habiba Chrifi (U-Centraal)
Jamal Chrifi (Movisie)
Migchel Dirksen (directievoorzitter Rabobank Utrechtse Heuvelrug)
Louise Eschauzier – van den Bosch (nazaat van Arnout Jan de Beaufort)
Ronald van der Giessen (directeur Oranje Fonds)
John Halmans (oud-directeur Gulpener Brouwerij)
Joke Leenders (oud-wethouder Cultuur te Zeist)
Jan Diek van Mansvelt (voormalig bijzonder hoogleraar alternatieve landbouw Wageningen)
Eric Vaarzon Morel (gitarist)
Sander van Rhijn (oud-notaris Zeist)
Jacqueline Rijsdijk (commissaris bij o.a. VU/VUMC, Royal COSUN en Triodos Fair Share Fonds)
Manja Smits (harpiste)
Erik Visser (Flairck)
Daniël Wayenberg (pianist)

Leesvoer

– AD – interview met Youp van ’t Hek: “Vaak zeg ik nee tegen dit soort verzoeken”

– Lidwien Vork jubileumspeech – Van Aernout Jan de Beaufort tot Ali B

– NieuwsBode – Beauforthuis viert 25 jarig bestaan

– Jubileumkrant editie 3

– Jubileumkrant editie 2

– Jubileumkrant editie 1