Wie in het Beauforthuis naar een concert gaat, wordt in de pauze verrast met een kopje wilde kruiden thee van Wilder Land.

door Lidwien Vork

Matthijs Westerwoudt en Daan van Diepen van Wilder Land
stimuleren boeren om hun ‘onkruid’ te laten staan. Het komt
de biodiversiteit ten goede als de kruiden en bloemen uit jouw
kopje kruidenthee groeien op Nederlandse akkers. Ook thuis
proberen? Kijk op WILDER-LAND.COM

Wilder Land stimuleert boeren om hun ‘onkruid’ te laten staan door een verdienmodel op biodiversiteit te creëren. Want boeren zijn de grootste landgebruikers van Nederland. Van een deel van die kruiden, zoals kamille en weegbree, wordt heerlijke kruidenthee gemaakt. Wilder Land betaalt de boer een bedrag voor die kruiden. Trouwens: niet alleen het publiek krijgt wilde kruiden, ook de artiesten krijgen binnenkort in plaats van een fles wijn een fles kruidenbier of -sap bij het applaus, ook van Wilder Land. Want het tij kan alleen keren als onze productie- en consumptiepatronen radicaal veranderen.
Die patronen bewegen gelijktijdig met onze innerlijke beleving. En die kan gelaafd worden door kunst, zoals onlangs onze Paasconcerten: de Mattheushertaling van Jan Rot en de Stabat Mater van Pergolesi, die los van elke religie ons vertellen van de mogelijkheid nieuwe stappen te zetten.

midzomer

21 juni vieren we bij de Koepel van Stoop weer de midzomer met de klanken van Bach, door David de Marez Oyens, nazaat van Aernout Jan de Baufort.

BeaufortFilmhuis

Sinds kort is Beaufortfilmhuis een nieuwe loot. We zijn gestart met een serie films over de natuur. Zoals op 11 mei de film Vaart over stadsnatuur en op 20 mei de film Wolf.
Maar eerst vieren we op 5 mei de bevrijding, met de première van het nieuwe bandje van Eric Vloeimans HOTSPOT! En op zondag 7 mei staat een tweede concert geboekt met onze Zuid-Afrikaanse vriend Gert Vlok Nel.

stappen zetten

Het Beauforthuis staat dit jaar voor nieuwe uitdagingen:

  • Strengere veiligheidseisen aan het 19de eeuwse pand vragen grote investeringen.
  • Stijgende kosten, waarbij energie natuurlijk de kroon spant.
  • En daarmee samenhangend is verduurzaming van het pand grote noodzaak, maar ook beter mogelijk nu de restricties voor monumenten versoepeld worden op dit gebied.

Gelukkig krijgen we hulp van overheden en fondsen, maar we zetten deze stappen uiteraard graag, zoals altijd, met de warme steun van onze community. Daarom ben ik zo vrij een extra gift te vragen.
HET HELPT ECHT.
We hopen jullie dikwijls te zien, bij onze concerten en filmhuis en in ons theatercafé, waar je dagelijks om 9 uur welkom bent.

voorjaarsgift Beauforthuis

Maak je bijdrage over op NL55 RABO 0395 2261 47 tnv Stichting Vrienden Beauforthuis onder vermelding van ‘voorjaarsgift’, of klik op deze link.
Stichting Vrienden Beauforthuis heeft de culturele ANBI status, wat je gift fiscaal aantrekkelijk maakt. Lees hier meer.