
Het boerenbestaan was weer een uitdaging dit jaar voor Rudi en Astrid. Dit keer niet zozeer door de altijd aanwezige gevreesde coloradokever die het blad van de aardappelplanten opeet of door droogte. Eerst om aan goede pootaardappels te komen en toen de vele regen in de pootperiode voor de aardappels. Door dat eerste hebben we nu geen Connect, maar Alouette aardappels. Door dat laatste was het maar wachten en wachten tot het weer goed genoeg was om de aardappels in de grond te doen. Inmiddels is de eerste kleine lichting geoogst. En daar kun je een heerlijke aardappelsalade van maken die er door de rode schil van de aardappels ook nog eens extra mooi uitziet. Eet smakelijk!
Ingrediënten bijgerecht voor 3 à 4 personen
- 500 gr Alouette aardappels
- 8 radijsjes
- 3 bosuitjes
- 1 citroen
- 1 kuipje cottage cheese à 200 gr
- 1 tl dille
- Scheutje extra vergine olijfolie
- Versgemalen peper & zout naar smaak
Bereiding
- Boen de aardappels schoon en snij in stukjes. Kook in ruim kokend water in 15 à 20 minuten beetgaar. Laat de aardappels afkoelen.
- Snij de radijsjes en bosuitjes in plakjes.
- Maak nu de dressing. Rasp de schil van de citroen. Snij de citroen door de helft en knijp het sap eruit. Meng hier de cottage cheese, dille, olijfolie, peper en zout door.
- Meng nu de aardappels, radijsjes, bosuitjes en de dressing door elkaar.
Eet smakelijk!

De Groene Winkel helpt het Beauforthuis de coronacrisis door met een fantastische actie. Die actie is inmiddels afgesloten, maar we zijn er nog steeds erg blij mee.