Ook nu proberen we ons te voegen naar de vragen van dit tijdsgewricht. Bijvoorbeeld de vraag van de vluchtelingenstroom van diverse continenten. We helpen met het zoeken naar opvangplekken en bieden versnaperingen. En we hopen in het Beauforthuis een plek te bieden waar aandacht is voor zowel de eigen als de Nederlandse cultuur.

In Austerlitz, het dorp dat ooit straatarm door Napoleon werd achtergelaten, slaan de mensen, clubs, verenigingen en kerken de handen slagvaardig ineen om gastvrijheid te bieden en de nood te ledigen. Het is fijn om er onderdeel van te zijn. In het Beauforthuis was een spontane bijeenkomst van vluchtelingen, Austerlitzers en zangeres Oksana Ivanshchenko uit Oekraïne. Ze kookte een heerlijke pan borsjtsj en zong samen met ons Oekraïense traditionals èn Aan de Amsterdamse Grachten.

De 17-jarige pianist Radu Ratering vroeg ons een benefiet te mogen geven met mede-laureaten van het Prinses Christinaconcours. Het werd een indrukwekkend optreden van musici met wortels in Roemenië, Oekraïne, Rusland, Nederland, Ecuador en Frankrijk.

Het Beauforthuis heeft altijd graag een podium geboden aan verschillende culturele identiteiten. En het mooiste is als samen het podium wordt gedeeld en er een muzikale dialoog wordt geïmproviseerd.

Respect is het toverwoord, we hopen er een kleine bijdrage aan te kunnen leveren.

Namens de beaufortcrew, Lidwien Vork

woensdag 27 april 13.30 u Benefiet Oekraine
met zangeres Maryana Golovchenko & projectkoor Tranen en Troostende Engelen