In seizoen 2016-2017 schonken artiesten voor wie het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een thuishaven was 25 concerten. Zij zagen deze concerten vaak als een kans om gelijk eens iets in een bijzondere setting te realiseren. De opbrengst wordt gebruikt om onze plannen voor vernieuwing en verbetering te verwezenlijken.
Maar nog niet alle kind-aan-huis-artiesten waren aan bod gekomen, zoals bijvoorbeeld Bert van den Brink en Eric Vloeimans. We zijn ongelooflijk trots nu een nieuwe serie te kunnen presenteren, met als hoogtepunt twee artiesten van het eerste uur: Bert van den Brink en Eric Vaarzon Morel, die nooit samen speelden, en die elkaar nu uit hun comfortzone gaan halen.

zo 21 aug
PIANO-BATTLE OP 4 VIER VLEUGELS
Bert van den Brink, Juan Pablo Dobal, Jeroen Thijsen & Emiel Bothenius Lohman
Juan Pablo Dobal kennen we van solo-concerten, pianobattles en optredens met o.a. Kraayenhof, Vloeimans en Lameirinhas.
Bert van den Brink brengt vanaf het allereerste uur helden mee, zoals Toots Thielemans, Dee Dee Bridgewater, Clare Fischer, Gino Vannelli en Philip Catherine.
Jeroen Thijsen werd kind aan huis na een roemruchte masterclassweek van Bert.
Toen Juan Pablo Dobal ontdekte dat we tijdelijk een vierde vleugel hebben klopte hij direct aan bij Bert en Jeroen. Bert nodigde zijn veelbelovende leerling Emiel Bothenius Lohman uit: gevieren gaan ze het avontuur aan op een aristocratische Fazioli, een romantische Bechstein, een eigenwijze Steinway en een lyrische Blütner.

vr 14 okt
BEATLES MEEZINGCONCERT
Peter Elbertse en Barend Lapperre
Peter Elbertse is totaal gepassioneerd van alles wat met ritme en percussie te maken heeft. In het Beauforthuis treedt hij regelmatig op, onder meer met het mysterieuze intrument de hang.Samen met zijn vrouw heeft hij het intieme en gezellige Theater aan de Slag in Culemborg opgezet en heeft zich naar eigen zeggen ook door het Beauforthuis laten inspireren. Samen met zijn vriend en zanger Barend Lappere heeft hij 30 Beatlessongs geselecteerd, die u luidkeels mee mag zingen.

za 29 okt
SPINVIS EN NACHT VAN DE NACHT
Voor Spinvis’ voorstelling Oogcontact van de Eenzaamste Soort moest het Beauforthuis volledig verduisterd worden. En stom genoeg hadden we uitgerekend die dag een aantal gordijnen uitgeleend. Spinvis blaasde onze verontschuldigingen weg, want hij vond het juist spannend om te experimenteren met de schemering. Vandaag gaat Spinvis ons verrassen met een voorstelling over de nacht van de nacht.

za 24 dec
ALTERNATIEVE KERSTNACHT
Eric Vloeimans & Jeroen van Vliet
Jeroen van Vliet, de zeer impressionistische jazzpianist, speelt vaak bij ons. Eric Vloeimans komt h ier zo vaak, dat hij zelfs zijn 50e verjaardag in het Beauforthuis vierde, met een concert van bevriende musici (waar onder Jeroen) dat door NTR is uitgezonden. De fluisterende trompettist en de poëtische pianist zullen de traditionele Kerstnacht in het Beauforthuis verzorgen.

za 7 januari
ROOD/NIGHTHAWKS & FAY LOVSKY
You Invented me
Zelden zoveel enthousiaste reacties gekregen als na het allereerste optreden van Nighthawks, de band van Rood die ooit was opgericht om muziek van Waits te spelen, maar zich verder ontwikkelde. Fay Lovsky kennen we in het Beauforthuis van optredens met Arthur, Vloeimans en Bart Soeters & Floris Verbeij. Rood en Fay kennen elkaar al lang , zo zong zij mee in Roods nummer You invented me. Een avondje kippevel.

za. 21 jan
ERWIN VAN LIGTEN & FRIENDS
Als hij bij ons speelt begeleidt Erwin van Ligten meestal vrouwen: Julia Loko, Astrid Seriese, Marion Bloemen en Micheline van Hautem. Maar hij treedt ook op met andere uitstekende Nederlandse popmuzikanten: van Nippy Noya tot Bertus Borgers en Barry Hay. Daarom vroegen we hem ons te verrassen met zijn favorieten.

zo 22 jan
HANG & FENDER RHODES
Peter Elbertse en Ad Wammes
Als je ooit in Barcelona bent geweest is er een grote kans dat je de hang in Park Guell hebt gehoord. De hang of handpan drum wordt wel gezien als hét instrument van de 21ste eeuw. De mediterrane en oosterse klanken matchen vloeiend met de elektrische piano van Ad Wammes, bekend van zijn internationaal veel gespeelde orgelwerk Miroir.

za 28 jan
33+ DANCE PARTY & BEATBOX
DJ Balthazar &  Diligent
In 2011 gaf DJ Balthazar aan meer te willen doen dan muziek op onze bruiloftspartijen verzorgen en nam het initiatief tot de roemruchte 33+ dance parties. Sanae Casita werd door Vaarzon Morel geïntroduceerd in het Beauforthuis. Nu komt zij samen met haar nieuwe band Diligent met een mix van soul, rock, klassiek, dance en latin Balthazar versterken.

vr 10 mrt
KASBA & SASKIA LAROO
Voor de Nederlands-Marokkaanse muziekgroep Kasba is het Beauforthuis een thuishaven. Ook trompettiste Saskia Laroo speelt al jaren bij ons. Kasba en Saskia verzorgen samen feestelijke, energieke multicul-swingmuziek met jazz, funk en hiphop.

zo 12 mrt
ERIC VAARZON MOREL & BERT VAN DEN BRINK
gaan uit hun comfortzone
Beide heren speelden al het allereerste seizoen (1989) in het Beauforthuis, maar nooit eerder speelden zij samen. Flamenco van Eric Vaarzon Morel, de man die je wijs zou kunnen maken dat-ie zigeunerbloed heeft, in een muzikale dialoog met de klassiek geschoolde pianist Bert van den Brink, die vaak de beste jazzpianist van ons land wordt genoemd.

do 27 apr
ERIC VLOEIMANS & JAN RUERD OOSTERHAVE
loungeconcert
Vorig jaar was er in het Beauforthuis een spontane muzikale ontmoeting tussen de trompettist en de sounddesigner Het resulteerde in een prachtig improvisatie-concert in een loungesetting. Met een speciale combinatie van ambient, sferische en elektronische muziek. Natuurlijk komen de heren een nieuwe avond improviseren voor deze serie.

verwacht
ARNOLD VEEMAN & BEST FRIEND
De muziek van Arnold Veeman past perfect in het Beauforthuis. Zingend in het Gronings, met een Surinaamse afkomst, is hij altijd op zoek naar zijn roots. Een thema dat ons erg aanspreekt. We zijn nieuwsgierig wie hij mee gaat brengen