Dit jaar was een jaar vol mondiale en regiona­le onrust die soms ook invloed had op het wel en wee van het Beauforthuis. Zoals de vluch­telingenstroom, de krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende energieprijs. In dit steeds ver­anderend landschap is het belangrijk dat er ankerpunten zijn. De kerstnacht waar Eric Vaarzon Morel en Bert van den Brink troost en verbinding brengen ís zo’n ankerpunt. De heren waren ook een ankerpunt in de coro­natijd. Vanaf het begin van de lockdowns bliezen zij ons moed in met online-optredens. Flamenco vormt de rode draad van de alternatieve kerst­nacht. Het is bij uitstek een smeltpot van cultu­ren, een mooi moment om mensen van alle cul­turen te verwelkomen die voor het eerst kerst in ons land vieren.

Om middernacht luidt de kerkklok traditioneel de kerst in en bij het kampvuur worden in de tra­ditie van de Hernhutters de kaarsjes aangestoken en drinken we glühwein.

Ook de kerstnacht is een levende traditie. We waren gewend voorafgaand aan de kerst­nacht een boswandeling te maken. Maar door de enorme recreatiedruk zijn de dieren die er wonen in de nacht hun voedsel gaan zoe­ken. Om de dieren hun rust te gunnen en als bijdrage aan het behoud van onze mooie bos­sen hebben we het programma omgegooid. Voorafgaand aan het concert kunnen onze be­zoekers de beslommeringen van zich afgooien met warme chocomel bij het kampvuur in onze tuin.

ZA 24 DEC 2022 23:00 u
Alternatieve Kerstnacht Eric Vaarzon Morel en Bert van den Brink