Beauforthuis

MENU

De Open Bak

De Open Bak biedt een podium voor profs en amateurs die zich willen presenteren, iets nieuws willen uitproberen, podiumervaring of bekendheid willen opdoen. In de geest van de beroemde Engelenbak in Amsterdam, waar vele beroemde kunstenaars hun debuut maakten.

Muziek, theater, comedy, dans, dichtkunst, alles is welkom. Professioneel of amateur, jong of oud, uit de regio of landelijk bekend en uit allerlei culturen.

De Marokkaans-Nederlandse band Kasba is de huisband van de Open Bak. Zij begeleiden desgewenst de optredende artiesten. De bezetting bestaat uit zang, saxofoon, percussie/drums, (bas)gitaar en toetsen.

Check hier de data van de aankomende edities.

 

Aanmelden (amateurs)

 • Mail naar openbak@beauforthuis.nl een korte bio en bijvoorkeur ook een filmpje en vertel wat je wilt komen doen.
 • Overweeg je om Kasba bij je optreden te betrekken? Geef dit z.s.m. aan. Deze aanmelders hebben trouwens een streepje voor!
 • Kan je hulp gebruiken bij het uitwerken van je plannen voor een optreden, laat het ons weten. We kunnen zowel op muzikaal als op gebied van regie ondersteuning aanbieden.
 • De Open Bak vindt (vanaf 2019) altijd plaats op een dinsdag.
 • Op de maandag voorafgaand aan de Open Bak is er 's avonds een doorloop.
 • Optredens duren maximaal 10 minuten. Als je die tijd overschrijdt kan het gebeuren dat je optreden wordt onderbroken.
 • Muziekoptredens bestaan uit maximaal 2 nummers.
 • Houd er rekening mee dat je vanaf einde middag beschikbaar bent voor de soundcheck.
 • Wij zorgen voor een warme maaltijd.
 • Als wilt repeteren, dan is de zaal op de dag van de Open Bak (in overleg) beschikbaar.
 • Als je tijdens de Open Bak komt optreden, verwachten we dat je ons actief helpt om publiek te werven.
 • Kaarten zijn te koop via deze website. Er is geen gastenlijst en we kunnen dus helaas geen vrijkaartjes weggeven.

 

We proberen voor elke Open Bak een gevarieerd en aantrekkelijk programma samen te stellen. Als we je voor een editie willen uitnodigen dan nemen we na aanmelding contact met je op!

ACHTERGROND

Het Beauforthuis is in het voorjaar van 2018 gestart met twee proefedities van de Open Bak. Er waren optredens van uiteenlopende artiesten. Gevestigde namen als Eric Vaarzon Morel, Peter Elbertse, Vincent Bijlo, Ajmal Abdi, Dorine Wiersma en natuurlijk Kasba probeerden iets nieuws uit, maakten promotie voor hun nieuwe tour of gaven unieke optredens met amateurs.

We ontvingen talentvolle soms piepjonge zangers, er waren musici, dichters en verhalenvertellers uit uiteenlopende windstreken, buikdansers en dabke dansers. 

De Open Bak is in de geest van de Amsterdamse Open BAC/K, die al ruim 40 jaar bestaat en tussen 1975 en 2012 wekelijks op de dinsdagavond werd georganiseerd in Theater De Engelenbak aan de Nes. Hier maakten ooit Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp, Youp van 't Hek, Lebbis en Jansen, Plien & Bianca, Lenette van Dongen, Marc-Marie Huijbregts, Maarten van Roozendaal en Hans Teeuwen hun theaterdebuut.

De Open Bak is een initiatief in het kader van het Platform Culturele Diversiteit, dat de schijnwerpers wil zetten op de culturele rijkdom van Zeist.

De Open Bak wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Zeist, Fonds Cultuurparticipatie en het Beauforthuis.