Beauforthuis

MENU

overige documentaires & artikelen

Hollands Licht

 

Een kleurrijk eerbetoon aan Nederland en het Nederlandse landschap.

De Bende van Vier

 

De Bende van Vier was een kleinkunstgroep, samengesteld uit Kees Torn, Jeroen van Merwijk, Theo Nijland en Maarten van Roozendaal.

Jeroen Leenders

 

Op 28 november 2014 speelt Jeroen Leenders in het Beauforthuis.

De Vlaamse cabaretier Jeroen Leenders is sinds zijn comedy carrière, welke een jaar of vijf geleden begon, een erg geliefd persoon binnen de Nederlandse theaterwereld. Vanwege zijn nonchalante stijl en krachtige mening werd hij ook als eerste Vlaming binnengehaald bij het Nederlandse gezelschap van de Comedytrain. Jeroen speelt wegens succes een reprisetournee van zijn tweede avondvullende voorstelling 'Geen idee'. We vroegen hem of hij misschien dan toch wél een idee had over zijn rijzende sterrenstatus in ons land.

artiesten-docu's

 
 
 

You've got Something, J.J. Cale

 

‘Als je maar normaal blijft doen dan lukt het vast’ aldus regisseur Wouter Hasebos toen hij in het Beauforthuis het concert van  Vloeimans filmde.  Wouter omtmoette  J.J. Cale bij de opnames van Twee Meter  Sessies.

Verliefde klussers

 

Ken je dat? Een leuk iemand is verliefd op jou en die ziet je zoals je jezelf graag ziet.
Hoe dan ook: wij zien het Beauforthuis graag door de ogen van regisseur Wouter Hasebos. Hij maakte voor de NTR een muzikaal portret van Eric Vloeimans in het Beauforthuis.

The Rossettis - een interview

 

Op 28 april geeft de Bunnikse zangeres Mariska Reijmerink (45) samen met The Rossettis een concert in Het Beauforthuis te Austerlitz, onder de titel: Let Beauty Awake. We spreken Mariska in de pauze van een repetitie met The Rossettis.

Doe Maar in Beauforthuis, 15 nov '11

 

Doe Maar doet volgend jaar de zevende editie van Symphonica in Rosso. En ze waren hier om dit te vertellen tijdens een supergeheim concert op 15 november 2011.

het Canto ostinato mechaniek

 

“Tijdens mijn zoektocht naar een kado voor Simeon ten Holt kwam ik tot de verbazingwekkende ontdekking dat zijn beroemde Canto Ostinato nog niet op speeldoosmechaniek is uitgegeven," zegt pianist Robert Lambermont.

onze bierkaart

 

Gulpener Bieren zijn gebrouwen van milieuvriendelijk geteelde granen (gerst, tarwe, rogge en spelt) en hop uit Limburg. Om de authentieke smaakeigenschappen volledig te bewaren worden te bieren niet gepasteuriseerd. een aantal bieren is seizoensgebonden.

Martin Simek - een interview

 

Martin Simek: ‘Geen twee voorstellingen zullen hetzelfde zijn’

Op 5 maart 2011 staat Martin Simek in het Beauforthuis, met zijn voorstelling '69.
Een kort interview.

Ronald Snijders gerecenseerd

 

Ronald Snijders (26 november 2010 in het Beauforthuis) is geen gevestigde naam in theaterland maar is wel bekend als televisiepresentator bij de VPRO, absurd schrijver en beheerder van de weblog van Stichting Absurd Nederland. Met Verkeerde benen zet Snijders een manier van cabaret maken neer die totaal afwijkt van wat in theaterland de norm is. Geen verhaal of rode draad, geen terugkerende personen, geen persoonlijke verhalen (tenminste, voor zover duidelijk wordt), karikaturen of bepaald engagement. Snijders zet een hoeveelheid poëtisch getinte absurde voorvallen, woordspelingen en verhalen neer die eigenlijk stuk voor stuk niets met elkaar te maken hebben en van de hak op de tak worden afgewerkt.
Hieronder verschillende recensie van de afgelopen tijd.

Eén schreeuw om vrede

 

dinsdag 5 oktober 2010 10:37
EDE - Indrukwekkend, vond onze verslaggever Marten Idema het World Photo Concert dat vrijdag in Cultura werd gehouden. ,,Eigenlijk één schreeuw om vrede."
Aldus de recensie van EdeStad.nl.

Deze liedjes vertellen wie ik ben

 

Voormalig DI-RECT-zanger met nieuwe band en puur geluid de theaters in

,,Ik ben eindelijk helemaal mezelf.’’ Tim Akkerman (30) begint na zijn vertrek uit DI-RECT ‘helemaal opnieuw’ maar ziet daarin slechts voordelen. Met een vers gerekruteerde band vol jonge muzikanten gaat hij voor het eerst onder zijn eigen naam de theaters in. Hij kan niet wachten, meldt hij monter. ,,Ik wil me opnieuw voorstellen aan het publiek. Dit is wie ik ben.’’

Chris Hinze Van Tibet tot Tanger

 

Traveling around  the magical places of the world, een Multimedia soloconcert.

Try out in het Witte Theater IJmuiden op vrijdag 9 oktober 2010 - door Dick Klooster, Wegener Media

Bij een dergelijk concert, ben ik geneigd te denken aan een muzikale en visuele autobiografie, een wereldreis die dertig jaar muziek en beeld omspant.                   
Maar pas op!! “the man is alive and kicking!”

foto: Sjors Overbeek

Barnicle Bill Trio

 
John Engels - drums | Miguel Martinez - altsax | Mark Haanstra - akoestische basgitaar

Wat in de zomer van 2009 begon als gewoon eens gezellig spelen in de kelder van John werd al snel het Barnicle Bill Trio. De ‘klik’ tussen de drie totaal verschillende musici was er onmiddellijk.

bij Maria Markesini's nieuwe cd

 
Enkele citaten uit de pers bij het verschijnen van Maria's cd KOSMO in 2009.

Levend kunstwerk Jan Rot

 

Documentaire van Helmut Boeijen over Jan Rot, schrijver/muzikant/musicalster als ook alom geprezen vertaler.

Ede Staal - Zien bestoan

 
Een prachtdocumentaire over Ede Staal, de Groningse Jacques Brel.

Het fluisteren van Eric Vloeimans

 

Het Uur van de Wolf maakte een documentaire over trompetist Eric Vloeimans.

Gert Vlok Nel in Beaufort-Wes

 

Een pracht documentaire van Het uur van de wolf over de Zuid-Afrikaanse dichter/zanger.

21 jaar Bert van den Brink invites

 
Toots Thielemans, Philip Catherine, Cor Bakker, Thijs van Leer, Thomas Oliemans, Deedee Bridgewater, Gino Vanelli, Clare Fischer, Jesse van Ruller, natuurlijk Hein van de Geijn en Hans van Oosterhout, Ernst Reijseger... Een masterclass met zijn held Brad Mehldau. Pianist Bert van den Brink bracht ze allemaal mee naar Austerlitz.

PUURZAAM - Gulpener magazine voor bewuste genieters

 
Gulpener, onze huisbrouwer, houdt een traditie van duurzaamheid en maatschappelijk bewust ondernemen hoog. De brouwerij geeft ook een leuk blad uit, waarin het Beauforthuis werd geportretteerd.

Glenn Corneille

 

Het Beauforthuis heeft warme herinneringen aan pianist Glenn Corneille en dankzij hem zijn er enkele schitterende opnames van onze oude Steinway.

Glamourcabaret van Sven Ratzke

 

Van eigenzinnige showmaster naar cabareteske improvisaties of ontroerende chansons. Rob van Velp sprak met entertainer Sven Ratzke, naar aanleiding van zijn voorstellingen dEBUT (2009).

Vriendschap en zingeving in Cloaca

 

In april 2009 voerde een gezelschap managers Maria Goos' Cloaca uit. Joram Tornij sprak met twee van de acteurs.

Ik zal jullie een cyclus huiveringwekkende liederen voorzingen

 

In december 2008 hadden we als alternatief voor de nachtmis een uitvoering van Schuberts Winterreise, door bariton Thomas Oliemans en pianist Bert van den Brink.
Thomas schreef een artikel over de liederencyclus.

De dag dat ik niets meer leer in dit vak, stop ik er meteen mee

 

Luisteren, vragen en leren bij Iain Matthews - Harold Konickx sprak met Iain Matthews naar aanleiding van zijn Common Grounds concerten in het Beauforthuis (2007-2008).

De trompet is een werkinstrument

 

Harold Konickx sprak Eric Vloeimans, naar aanleiding van zijn serie concerten in het Beauforthuis (november 2007). Hieronder een verslag.

foto: Hans Speekenbrink

Eric Vaarzon Morel

 

Hoe krijgt iemand, een Nederlander, het in zijn hoofd om flamenco-gitarist te worden en hoe krijgt hij die muziek in zijn vingers en in de rest van zichzelf, zijn volledige wezen?

De tweede levens van Satie en Ravel

 
Stefan Hofkes vertelt over zijn concert met Jesse van Ruller en Francien van Tuinen op 17 maart 2007.

Ernst Reijseger meets ...

 

In november 2006 speelde Ernst Reijseger drie dagen achtereen met muzikale vrienden naar eigen keuze. Een concert met Ernst Reijseger is nooit zomaar een concert. Deze miniserie van drie zeer verschillende performances met heel uiteenlopende artiesten, is dan ook niet zomaar muziek. Het is een belevenis waarvan je nooit van tevoren kunt voorspellen waar het precies op uit zal draaien.
Lysan van Winden sprak met hem.

Zeulen met een oud meubelstuk

 

cellist Ernst Reijseger voor drie avonden in het Beauforthuis (november 2006)
door Harold Konickx

Interview met Danël Wayenberg

 

In Pianowereld verscheen in oktober 2006 een interview met Daniel Wayenberg, waarin hij onder meer spreekt over zijn erelidmaatschap van Muziek! Live and kicking.

De sonnetten van de kleine waanzin van Hans Andreus

 

Op 19 maart 2006 gaf Paul Beers een voordracht over deze sonnetten.

Bastiaan Brink en de Vrouw met de Hamer

 

“De eerste keer dat ik de muziek van Galina Ustvolskaya hoorde was als een blikseminslag,” vertelt pianist en componist Bastiaan Brink.
Op 4 maart 2006 speelde Bastiaan Brink Ustvolskaya's Sonates. Lysan van Winden sprak met hem.

Bach & Bukowski - twee grote geesten

 

Componist Johan Sebastian Bach (1685-1750) en de Amerikaanse dichter Charles Bukowski (1920-1994) hebben op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen, maar zanger/pianist Willem van Ekeren ontdekte dat Bukowski’s gedichten prachtig gedijen op de muziek van Bach. (28 januari 2006)

De toeschouwer mag zien dat daar mensen met emotie staan te spelen

 
Ooit had Hein Van de Geyn een leven on the road. Aankomen, soundchecken, eten, kletsen, spelen en weer vertrekken. Uren bezig zijn om in dat ene uur te doen waarvoor je gekomen was.
Dat is verleden tijd. Niet dat de bassist het nu veel rustiger aan doet. Hij componeert, doceert aan het conservatorium en is veelvuldig te zien op de concertpodia. Seizoen 2005/2006 bracht hem ook weer in het Beauforthuis, met drie duo-optredens.
foto: Jaap Reedijk

Allejezus wat Gezellig

 

Edwin van der Schoot in gesprek met Maarten van Roozendaal, de man die zingt dat hij aan de rand van de goot zijn evenwicht altijd net kan bewaren. Over het artiestenleven, foute theaters en waarom Rick van der Ploeg de plank missloeg. (2002)